Ikijään Filttitossu

LP1 LP2 RLDN RLDF IKIJÄÄN FILTTITOSSU

Född: 2012-06-09
e. Riskatsurkan Hetta-Outtakka
u. Majålkes Morsian

Mamma Karra (Majålkes Morsian) är finsk, svensk och estnisk utställningschampion. Hon är uppflyttad till klass 3 i agility. På pappas sida hittar man Taikahallan Hankien Hurma (Pucks farmorsbror) som är finsk agility champion. Pucks farbror Riskatsurkan Hetta-Tappuri är tävlad i agility i Sverige, där han är uppflyttad till hoppklass 2.

Puck själv är en kampglad och matfixerad liten kille. Han kampar med morr och äter som en häst, mycket rolig alltså! Jag hoppas på att komma en bit med honom i tävling, främst i agility och lydnad.  Han är följsam, kontaktsökande, arbetsvillig och myyycket lättbelönad. Han går dock lätt upp i skall och blir väldigt exalterad på ett sätt som gör att han gör allt förutom det som är rätt, så det är viktigt att tänka på att hela tiden läsa av honom och bryta innan det blir tilt i huvudet på honom.

Socialt så är Puck mycket kelsjuk också, han sover hela nätterna i sängen och det är inte ovanligt att jag sitter vid datorn och han kommer och propsar på att han minsann ska ligga i knät på mig 😉  Puck funkar väldigt bra ihop med andra hundar, han är snäll och vänlig utan att vara överdrivet intresserad.

Puck har sex förstapris i lydnad varav fem med klassvinst. Puck har också tre kvalificerade resultat i rallylydnad nybörjarklass, två gånger har han vunnit hela klassen. Han har också tre godkända resultat i rallylydnad fortsättningsklass och ett godkänt resultat i rallylydnad avancerad klass, även där med en klassvinst. Våren 2014 debuterade vi i agility, Puck tävlar nu i klass 2 där han har tre pinnar i hoppklass och en i agilityklass.

Eftersom Puck är kryptochid så kommer han tyvärr inte att vara tillgänglig till avel.

330

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s