Någon form av sammanfattning

Funderade på om jag skulle göra en sammanfattning av tävlingsåret enbart men det kändes lite fjuttigt, så det fick bli lite allt möjligt! Har hänt mycket tråkigt i år (mycket roligt också såklart) så jag hoppas att 2014 blir lite lättare!

Januari 

I januari så debuterade jag och Koff på agilitytävling i Fagersta. Vi blev diskade i båda loppen pågrund av ett par små misstag, men bra känsla och ändå två roliga lopp!

Vi tillbringade mycket tid ute i kylan, hundarna sprang lösa så gott som hela tiden då det inte var många andra som vågade sig ut!
1129

 

Februari

Andra agilitystarten blev även denna gång i Fagersta. Första loppet var rörigt, men det spelade ingen större roll för vi blev diskade direkt då jag glömde ta av halsbandet innan starten 😛 Andra loppet gick vi runt felfritt men med dålig tid så vi blev utanför pinnplats, det var många nollor i det loppet!

Jag och hundarna tillbringade mycket tid ute i snön och jag fotade hundarna en hel del!

421


Mars

Jag var hundvakt åt finska lapphunden Affe och aussien Miro.

Min kanin Lukas skadade ögat på något vis och vi fick åka in akut till strömsholm.

581497_10201059829756697_1911694719_n


April

Puck blir påsprungen av en större hund och skadar sig i ligamenten runt ena handleden, han hoppar på tre ben och är väldigt smärtpåverkad. Vi fick åka in till Strömsholm ännu en gång.

Koff ställs ut två gånger på samma helg. På lördagen får han very good och blir bästa unghundshane. På söndagen får han sufficient.

738


Maj

Jag och Koff tävlar i gurkhoppet i Västerås, inget nollat lopp denna gång men gick finfint ändå!
Puck börjar på tävlingslydnadskurs, tanken var att Koff skulle ha gått istället men eftersom Puck inte fick röra sig så mycket på grund av sin skada så bytte jag hund och gick istället på kursen med Puck för att han ändå skulle få lite stimulans, men anpassade oss efter hans skada. Koff åker iväg och tävlar agility med Madeleine istället för mig, när jag och Puck har lydnadskurs samma kväll.

Puck debuterar i lydnadsklass 1 i slutet på maj, en tävling som jag hade anmält mig till innan han blev skadad. Träningen hade vart begränsad så jag tänkte länge att vi skulle stryka oss, men på tävlingsdagen bestämde jag mig för att köra ändå och bara se det som en träningstävling. Momentmässigt gick det jättedåligt, ställande under gång hade vi aldrig ens tränat och på inkallningen var han på väg att dra iväg till skogs. Det var första gången på några veckor som han var lös så han tog väl mitt kommando som ”hopp och lek” :D. Men han var glad och positiv hela tävlingen och så studsig och lycklig, så det blev en väldigt lyckad tävling ändå! Har dock aldrig riktigt räknat det som den riktiga debuten

683


Juni

Juni börjar med att mina kaniner som tillbringar sommaren hos mina föräldrar, släpps ut från sin inhägnad. De kom aldrig mer tillbaka igen.

Tävlar agility i Frövi och tar första pinnen!

Min bil blir stulen på parkeringen utanför mitt hus, den hittas någon vecka senare uppeldad i skogen.

Puck började bete sig konstigt och på sista lydnadskurstillfället var han helkonstig, var som förbytt. Visade sig snart efter varför han blev så. En natt när vi skulle gå ut på sista kissningen så ville han inte gå nerför trappen. När vi kom in igen så kröp han upp i knät på mig och skakade som av frossa. Tempade honom och visade sig att han hade lite feber, så bestämde mig för att hålla mig vaken för att hålla koll. Tempade honom med jämna mellanrum och febern var fortfarande låg. Framemot morgonen låg han i sängen när jag skulle tempa, och då var han typ medvetslös/okontaktbar. Han hade då nästan 41 graders feber, så jag kastade in han i duschen och spolade honom i kallvatten och sedan åkte vi till Strömsholm. Väl framme var han pigg som vanligt så vi fick vänta i flera timmar, när vi kom in hade febern gått ner helt så vi fick åka hem igen. På kvällen börjar febern stiga igen, går det över 40 skulle vi åka in igen men sista gången jag tempade har det sjunkit till 38 grader så vi gick och la oss. På morgonen vaknade jag tidigt av att det var så varmt, då var det Puck som låg intill och febern hade stigit igen. Åkte till Strömsholm med en hängig och haltande hund så vi fick komma in direkt, det visade sig att han hade skyhöga värden på borrelia. Puck medicinerades i tre veckor och blev frisk igen!

038

 

Juli

Juli är en ganska så lugn månad. Jag köper en ny bil och vi åker iväg och badar väldigt mycket! Puck kommer ihåg sina bravader i vattnet sen han var valp och simmade och simmade och simmade.

614

Augusti

Vi tävlar agility flera helger. I Köping blir det ett nollat lopp men tyvärr ingen pinne. Samma sak senare på augustisnurren.

I slutet på augusti är vi några stycken som åker iväg med husvagn och ett helt gäng hundar för två dagars-tävling i Fagersta. Jag och Koff går och vinner ett lopp och tar därmed säsongens andra pinne!

1150267_10202053685682474_1570725242_n (1)

September

Två år har gått sedan min fina lilla valp gick bort.

Jag och Puck tävlar i lydnadsklass 1 fyra gånger. En dag är det två starter, tyvärr orkade inte Puck riktigt det och på eftermiddagens start var han trött och ville inte riktigt. Det är första och enda gången förutom när han hade borrelia som jag känt att han inte orkat! Förmiddagens start går desto bättre, vi tar ett förstapris på 176 poäng och vinner klassen. Jag efteranmäler mig till en lydnadstävling helgen efter i Västerås. Återigen tar vi ett förstapris, på 187,5 poäng och ytterligare en klassvinst! I slutet på september är det ytterligare en tävling, då får vi 184 poäng och helt otroligt blir det ytterligare en klassvinst! Tre förstapris och tre klassvinster, fantastiskt!

Puck testar på att dra cykel för första gången och gör det fenomenalt.

puck-vinst


Oktober

Oktober blir en lugn månad både tränings och tävlingsmässigt och också i ”övriga” livet, till slutet på oktober då jag tävlar två dagar på rad.

På lördagen tävlar jag och Puck i klubbens lydnads-km, vi får 189, poäng och blir därmed klubbmästare i lydnad 2013! På söndagen åker jag och Koff till Fagersta och tävlar två hopplopp. Vi fick en del strul i slalomet i ena loppet, andra loppet tar vi oss runt och landar på en andra plats och tar pinne!

058

November

Koff börjar bete sig konstigt och skriker till och blir förbannad på Puck några gånger. Vi åker till ReDog och där visar det sig att han tyvärr redan börjat få ont i höfterna. Koff börjar på rehab och vattentraskar en gång i veckan.

Jag och Puck debuterar i rallylydnad i Fagersta och får 99 poäng.

Vi tränar en del i inomhushallen i Kungsör och börjar träna på momenten till lydnadsklass 2.

644497_10202734491622197_1800690538_n(1)

December

Koff fortsätter jobba på med sin rehab, vattentrask en gång i veckan och benmanschetter och stretching hemma.

Puck och jag tränar vidare i lydnaden och även lite agility, vi tillbringar en del tid i inomhushallen. Vi gör vår andra start i rallylydnad, denna gång på hemmaplan i Kungsörs hundarena. Vi får 97 poäng och vinner klassen.

Puck lär sig nya tricks.

544900_10202967863816356_1942177677_n (1)

2 reaktioner på ”Någon form av sammanfattning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s